Punta della Dogana

Punta della Dogana separates the Grand Canal from the Giudecca Canal. For its strategic location it was the house of the Custom and of the Salt Warehouses.

In 2007 the city of Venice appointed Palazzo Grassi and the François Pinault Foundation with the task of transforming the building into a contemporary art centre. The project was assigned to Japanese architect Tadao Ando that created his masterpiece. A location created with a careful combination of modern and ancient elements, to enhance art in every single way.

The museum houses the works of the Pinault Foundation.

An event and a renovation that are contributing to make Venice one of the most important centers of contemporary art. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *